+06308298924 info@chirographum.hu

Referenciák

Velencei tó – nyaralóépület

A nyaralóépület tervezésének fő szempontjai voltak a kis alapterület jó használhatósággal, illetve a korszerű és időtálló design. Így került kialakításra alig több, mint 50m2-en ez az épület. Az előszobából elérhető a fürdő-WC, valamint a nappali étkező. Innen tovább tudunk menni a hálóba, vagy a nappali-étkezővel egybenyitható konyhába. Az üdülőegységhez egy kívülről megközelíthető tároló helyiség kapcsolódik, ahová a gépészeti elemek kerülhetnek beépítésre. A homlokzaton az egyszerű tömegeket a vakolat és faburkolat váltásának játékossága teszi izgalmassá. A kecses ablakok ritmusa, és a nagy nyílásfelület a nappalin, az esztétikai megjelenés egyik fő motívumát képezik. A lapostetőre zöld növényzet telepíthető, ami egyaránt biztosít jó klimatikus viszonyokat és adja vissza a természetnek a zöldfelületet, amit az építéssel elveszünk.

Pestszentimrei családi ház

A pestszentimrei családi ház alapját egy meglévő épület képezte, ennek átalakítása- bővítése során törekedtünk a minimális beavatkozás elvére: minél több részt megőrizve az eredeti épületből. Az elnyújtott tömeg utcafronti oldalán egy garázs kap helyet, mögötte található a lakás a hálószobákkal, vizesblokkal és a kertre néző tágas nappalival, amely fedett teraszban folytatódik. Az épület megformálásánál fontos volt a hagyományos magastetős geometria megőrzése és a kertvárosias megjelenés – így integrálva környezetébe a házat.

Esztergom – családi ház

Az Esztergom kertvárosába tervezett családi ház tömege az utcával párhuzamosan került kialakításra. A megbízó kérésére a vasút közelsége és a jó tömegközlekedési lehetőségek miatt nem terveztünk garázst, de a kocsibeállás lehetőségét biztosítjuk az előkertbe. Az előszobából balkéz felé a napfényes nappaliba érünk, ahonnan a kényelmes konyha-étkező is elérhető. Ezen helyiségek a kert felé kertkapcsolattal teraszban folytatódnak. Az előszobából jobbkéz felé az intim lakóblokk került elhelyezésre így a közösségi élet és a magánélet zónái jól elkülönülnek. A három hálószóba egy kényelmes négyszemélyes családnak biztosít egy életre szóló otthont és életteret.

Budapesti társasház

A társasház Budapest kertvárosi területén került megtervezésre. Négy lakást foglal magában: két földszinti és két emeleti. A mélygarázs két egyállásos garázst biztosít a lakásoktól függetlenül, és mindkét garázshoz tároló alakítható ki. A földszinti lakások saját kertrésszel rendelkeznek, amelyen keresztül megközelíthető a bejárati ajtó. Az emeleti lakások a közös lépcsőházon keresztül érhetők el. Itt igény szerint tetőterasz, vagy nagyobb lakás alakítható ki a földszint feletti tető beépítésével.