+06308298924 info@chirographum.hu

Tanácsadás

Építészmérnökként sokszor tapaszalom, hogy a megbízók már csak egy elhamarkodott döntés, vagy vásárlás után keresnek meg, azonban az így felmerülő problémákat nehéz korrigálni a tervezés során. Ennek megelőzésére javaslom az építészeti tanácsadás szolgáltatást. Milyen esetekben merülhet fel?

Telekvásárlás előtt:

Megvizsgálom, hogy a megbízó elképzeléseinek megfelel-e a telek, áttekintem a helyi szabályozást és a lényeges információkat: például előfordulhat, hogy valaki lapostetős házat szeretne, de a településképi rendelet az adott területre ezt nem engedi meg. Erről jobb még vásárlás előtt meggyőződni!

Meglévő épület megvétele előtt:

A megvásárolni szándékozott épület milyen övezetben helyezkedik el, kiegészítheti-e a megbízó garázzsal, tetőtérrel? Megfelel-e a hosszú távú elképzeléseknek? Ne a megvétel után derüljön ki, hogy a telek túlépített!
Telekvásárlás után, tervezés előtt:
Az előzetes tanácsadás, ha elmaradt telekvásárlás előtt, ugyanazt a szerepet tölti be a telekvásárlás után, de még kötöttségek nélkül! A tervezési szerződést megelőző tanácsadás során az ügyfél megismeri a lehetőségeket és az építész ötleteit, mindezt a szerződéskötés előtt! Ha a tervezési árajánlat nem szimpatikus, a megbízó egy precíz telepítési elemzéssel a zsebében választhat más építészt.

Energetikai korszerűsítések kapcsán:

Minden épület egyedi, így mindnél egyedi megoldásokra van szükség. Nem a tanácsadás díja fogja megnyújtani a megtérülési időt, hanem a helytelen energetikai koncepció! Energetikai tanúsítóként felmérem az épület meglévő állapotát, számítást végzek, igény szerint energetikai tanúsítást és ennek nyomán egyértelművé válik, hogy a padlás födémet célszerű-e hőszigetelni, vagy a nyílászárót cserélni, esetleg megújuló energiát telepíteni.

Kérjen ingyenes ajánlatot tanácsadásra,
hívjon a +36 30 829 89 24-es telefonszámon vagy írjon e-mailt: info@chirographum.hu